martes, 8 de diciembre de 2009

La reforma de la llei d’interrupció voluntària...

La reforma de la llei de interrupció voluntària de l’embaràs, que està sent discutida últimament, el que busca és cobrir parts que no quedaven gaire definides amb la llei actual. Per això es va plantejar que a partir dels setze anys les dones han de poder avortar sense el consentiment de cap persona –pares o tutors legals-, ja que és una dret que la dona ha de tenir. Tot això ha creat un gran debat social amb col·lectius a favor i en contra d’aquesta nova reforma. “La nova llei ha d’englobar l’educació sexual i la prevenció com a estratègia fonamental per evitar els embarassos no desitjats” va dir Mercè Claramunt -presidenta de Dones amb Iniciativa i vicepresidenta de la formació ecosocialista-, també va afegir que “la proposta és que la interrupció voluntària de la gestació es reguli en el marc d'una Llei de salut sexual i reproductiva”- Per últim va afegir que la nova llei no obligarà a cap dona a avortar si va en contra de les seves creences o ideologia, el que es busca és la defensa de la lliure decisió de les dones com a principi orientador de la interrupció de la gestació va aclarir Claramunt. En contra d’aquesta posició trobem per exemple al Partit Popular. La secretaria general d’aquest mateix partit, María Dolores de Cospedal, va qualificar “d’aberrant” la nova reforma d’aquesta llei que segons la proposta del Comitè d’Experts les noies adolescents de setze anys han de poder avortar sense el consentiment dels pares o tutors. Durant la roda de premsa De Cospedal va declarar que no existeix cap demanda social que faci necessària aquesta reforma. També va de declarar que el seu partit “no descarta acudir al Tribunal Constitucional” si es segueix endavant amb aquesta reforma.
Sens dubte cal a dir que la llei ha tornat ha posar sobre la taula el gran debat de l’avortament i de l’ètica, un tema molt delicat i controvertit.

1 comentario:

  1. Com ja he deixat clar en els meus comentaris de l'escrit anterior (la mini entrevista a la noia de 21 anys que va avortar), poso molt en dubte aquesta llibertat de la que tothom s'omple la boca.... No estem per parlar de llibertat estant les coses com estan ara. El dia que en una entrevista de feina no em posin cap pega per dir que vull tenir un fill i m'agafin igual que a un home o a una altra dona que no el vulgui tenir... llavors parlaré de llibertat. Mentrestant parlaré d'engany, de societat masclista...i de totes aquestes coses ben diferents.

    ResponderEliminar