lunes, 7 de diciembre de 2009

Entrevista a una noia que va decidir no avortar

Entrevista a Marta. S. M:

La Marta és una noia de 20 anys que als 18 anys es va quedar embarassada del seu nuvi. La situació a casa no va ser molt ben rebuda i se li van presentar dos opcions: avortar o seguir endavant amb l’embaràs.
Marta per què vas decidir seguir amb l’embaràs si tan sols tenies 18 anys acabats de complir?
Sincerament no se’m va ni passar pel cap avortar. No hi estic gens d’acord amb aquesta forma d’actuar en un cas com el meu. Crec que la gent si és suficientment responsable per mantenir relacions sexuals, també ho ha de ser per afrontar possibles conseqüències com es un embaràs. Jo vaig tenir que enfrontar-me a aquesta situació i vaig optar per no avortar, ja que crec que aquesta és la solució fàcil.
Què penses sobre l’avortament?
Com ja he dit crec que és la solució fàcil, i a més a més, crec que és cometre un delicte. Per més que diguin els científics que durant els primers tres mesos el fetus no té sentiments ni es pot considerar una persona jo crec que si. Des del moment en que es concep un nen el fetus ja és vida, és una persona, més o menys formada però persona, qui és capaç d’acabar amb aquesta vida? Qui es creu amb dret d' acabar amb una vida que no és la seva?
Tens una postura molt sòlida pel que veiem. Però no creus què en certes edats és molt difícil portar una vida al mon?
Crec que si certes persones realitzen l’acte sexual a certes edats vol dir que, teòricament, són responsables. A mi a casa sempre se’m va explicar que aquestes coses, com diuen els pares molts cops, són coses d’adults, per tant, si una noia de setze anys és capaç de mantenir relacions amb un noi ha de saber a què s’enfronta i el què pot passar.
Com ja t’he explicat estem fent un bloc on volem parlar sobre l’avortament i la nova llei d’avortament que permet avortar a noies de setze anys sense el consentiment dels seus pares. Creus que és correcte aquesta llei?
Ho trobo molt malament, sincerament el primer cop que vaig veure una notícia que parlava sobre això em va semblar horrible. Cap on anem aquesta societat? Lo únic que aconseguirem amb això és que el fet d’avortar sigui cada cop més normal i cada cop costi menys avortar. Es que ningú pensa en la vida que portem a dins les dones en l’embaràs? Ja sé que s’ha dit molt, però com podem permetre que una noia de setze anys vagi a avortar sense cap consentiment d’un tutor i en canvi no pugui comprar ni tabac ni alcohol per exemple. A més crec que una noia de setze anys no és conscient del que és un avortament, aquesta acció deixa comporta conseqüències tant pel cos com en per l’estat de la persona. Crec que aquesta nova llei noves col•labora a fer que l’avortament sigui una cosa molt més fàcil de fer.
Així dons et posiciones totalment en contra de l’avortament...
Sens cap dubte. No hem puc ni imaginar si jo hagués avortat. Ara tinc un nen preciós que es diu Pau, i no sé que faria sense ell, és més si hagués avortat mai m’ho hagués pogut perdonar, mai.

Moltes gràcies per la teva col•laboració.

2 comentarios:

  1. Crec, al igual, que aquesta noia, que cap noia de 16 anys es conscient de que implica avortar. Es un acte que quedarà gravat per tota la vida. Això si,estic a favor de l'avortament, en casos com: violacions, manca de diners..etc.
    I el problema de que hi hagin tants avortaments, es perque hi ha hagut relacions sexuals sense precaució, i no nomes de nenes de 16 anys, noies amb 27 anys tb els hi passa...que està passant aqui?
    Que falta educació sexual o què?

    ResponderEliminar
  2. M'agrada aquesta experiència perquè trenca amb el tòpic de "et destrossa la vida" i és que depèn del suport que rebs en aquest moment tan difícil. Jo estic fent últim curs de biotecnologia i cada vegada veig més clar que tot va bé si es deixa seguir el seu curs... quan interromps un procés natural destarotes tot l'organisme i és difícil de restablir-lo a la normalitat. Amb això vull dir que una pregunta molt important seria: "Estàs preparada per avortar?" Més que no pas la que molta gent es fa que és "Estàs preparada per tenir un fill?" Perquè preparada per tenir un fill sí que ho estàs, sobretot biològicament, i psicològicament en molts casos més del que et penses. Et fas un mal brutal al teu cos interroment quelcom que implica a tot el teu organisme (des del sistema endocrí, hormones, fins al nerviós). I si necessites ajuda psicològica, de formació... això és el que s'ha de reclamar i fer noves lleis perquè ens amparin i ens faciliti ser capaces de tirar endavant amb el nostre fill. Inclús beques per seguir estudiant... avui en dia la major part d'aquestes ajudes provenen d'institucions privades, per què no s'hi fica l'Estat aquí? Vol que decidim lliurement a fer què? Ah, sí! A avortar! Perquè de l'altra manera ens deixen a l'estacada!
    Per cert, maduixeta, això de avortar per manca de diners... és perillós perquè, què és per a tu falta de diners i què és per a un altre? És un argument poc definit.
    Vinga, que vagi b el treball aquest d la uni...

    ResponderEliminar