martes, 8 de diciembre de 2009

Entrevista al Mossèn Jordi M. G:

Bona tarda mossèn. Davant de tot li volíem preguntar la seva opinió respecte l'avortament.
És fàcil. En contra. I no només perquè la meva religió té aquest posicionament sinó perquè l'avortament no és cap dret. No és cert que és un delicte mata a una persona? I per cometre aquest delicte la justícia et jutja i et condemna, per tant quina diferència hi ha en matar a una persona que està a dins del ventre d'una dona. Des del primer moment en que es forma el fetus se'n diu vida, la pregunta és: tenim dret a matar aquesta vida?
Però com bé sabrà vostè molts científics han estudiat que no
és fins el tercer mes aproximadament que l'embrió pot començar a sentir.
Per més estudis que es realitzin no creure mai que una forma de vida com és un embrió no pugui sentir res fons els tres mesos. Crec que això només és un marc científic que utilitza la política, i la societat per refugiar-se i així poder acceptar l'avortament com a dret.
Fa unes setmanes va sortir una notícia als diaris que deia que
l'Església vol excombregar tots aquells polítics que votin a favor de l'avortament. Tot això va crear un gran enrenou. Què en pensa vostè?

Sincerament no entenc que es montes tant d'enrenou. És ben senzill: l'Església té uns valors i unes creences, i la gent que creu en Déu i l'Església també. Per tant una persona que vota a favor de l'avortament i sabent que el seu vot pot afectar a tota una societat i uns costums ha de ser conscient del que està fent, així que si un polític vota a favor primer de tot dir que no crec que sigui una persona cristiana i afegir que el que va dir en aquest cas el bisbe auxiliar de Madrid, Juan Antonio Martínez Camino (secretari de la Conferencia Episcopal) és tan sols el reflex d'una realitat. Si tu tens unes creences les has de seguir i ser fidel a elles, per tant si fos el cas que un polític cristià votes a favor de l'avortament ja no estaria seguint les seves creences, per tant l'Església va dir que en aquest cas s'excombregaria a aquestes persones. Crec que no és algú tant estrany. És un tema molt serio i la gent n'ha de ser conscient.

Què en pensa de la nova llei sobre l'avortament?

Crec que és el pitjor que es podia fer. Cada cop la societat està perdent més els valors per coses que abans eren importants. Un embrió és una vida, a més una vida que té tota una vida per viure (disculpi la repetició però és així). Amb l'avortament el que es fa és priva d'aquesta vida a un ésser humà. Fa mal veure a vegades cap on anem la societat d'avui en dia, els valors es van perdent i això és una cosa que algun dia la societat actual descobrirà i se'n penedirà. El que fa aquesta nova llei es col·laborà en tota aquesta pèrdua dels valors, fa anys hagués era impensable avortar, i encara més que una noia de setze anys pogués anar a avortar sola, sense el consentiment de cap tutor. Crec que és un error que algun dia passarà factura a la societat.

Gràcies pel seu temps mossèn i per dedicar-nos aquesta entrevista pel nostre bloc.

1 comentario:

  1. bones he arribat a aquest bitàcora perquè estava buscant informació sobre l'abortament i trobo molt interessant les paraules d'aquest mossén, li he enviat una carta al president del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero fent-li constar la meva oposició a la llei que s'està discutint sobre l'avortament., conec les circumstàncies de la meva concepció i agraeïxo moltíssim als meus pares que em tinguéssin tot i les pressions q van rebre. una salutació als autors d'aquest blog

    ResponderEliminar