martes, 22 de diciembre de 2009

LA REFORMA DE LA DISCÒRDIA

Una reforma que ha aconseguit que tots els sectors de la societat es posicionin. Uns en contra i uns a favor, tots amb els seus arguments i les seves raons. Aquest bloc ha intentat plasmar les raons que han portat a a aquests sectors a defensar o refusar aquesta reforma.




Des de que va sortir a la llum la nova refoma de la llei de l’avortament ha sorgit un intens debat entre la població espanyola. Mentre que la ministra d’igualtat, Bibiana Aido, i el president del govern, Jose Luís Rodríguez Zapatero, defensen que Espanya ha de tenir una llei de l’avortament pionera a l’hora de defensar els drets i les llibertats individuals de la dona equiparable a la d’altres països europeus, altres sectors han posat el crit al cel amb aquesta reforma, ja que consideren que aquesta nova llei serà una espècie de “coladero” perquè els joves baixin la guàrdia i que l’avortament esdevingui un mètode anticonceptiu més. (Cal recordar que la majoria d’aquests sectors que més s’hi oposen són de caire religiosos i, pertant, ja etan en contra de per si) i, un altre dels punts més calents d’aquesta reforma és si les noies d’entre 16 i 17 anys poden avortar sense el consentiment dels pares o del tutor legal.
Per tant, ens trobem en una encreuada, ja que aquesta nova llei té aspectos positius i aspectos negatius. Els aspectos positius són que actualm
ent, es necessària aquesta reforma perquè ajudarà a evitar malentesos com el de les clíniques especialistes en practicar avortaments del ginecòleg Carlos Morín el 2008 (recordem que en aquestes clíniques es practicaven avorts a dones embarazadse d’entre 7 i 8 mesos) i, també, per evitar que les dones acudeixin a “paraïsos de l’avortament” (països on no hi ha una regulació tan extricta com la que hi ha aquí a Espanya) o a clíniques il·legals, és a dir, que no compleixen les lleis sanitàries establertes i que, per tant, comportin un perill per la salut de la dona. Per altra banda, els aspectes negatius són que aquesta reforma no té el suport íntegre de la població ni dels partits polítics.
Durant els quasi dos mesos que ha durat la nostra recerca, hem pogut comprobar que qui està a favor d’aquesta reforma són en la seva majoria joves, i adults amb una mentalitat progressista com ens demostra el testimoni de l’Alba, una jove de 21 anys qu
e va decidir avortar. A més a més, el promotor d’aquesta reforma ha estat el govern dels socialistes ja que creuen que és necessari dur a terme aquesta reforma perquè és una realitat social; avui en dia hi ha molta més llibertat sexual que fa uns anys, i com la societat evoluciona, les lleis s’han d’adaptar a aquesta. El que ens demostra que es tracta de la reforma de la discòrdia són les enquestes sobre aquest tema. les realitzades al bloc, on els resultats estan molt igualats, i les del carrer, on els resultats són molt més favorables a la nova reforma.
Com ja hem dit aquest tema de l’avortament és un tema molt polèmic. Podem trobar opinions de tota mena amb la seva argumentació. Després d’executar un procés d’investigació a partir d’entrevistes a algunes persones que es posiconen en contra hem pogut observar que moltes d’aquestes persones que s’oposen a la reforma són persones que tenen una moral religiosa, per tant la religió és la argumentación que tenen de rerefons. Un exemple clar és Laura S. D,
llevadora d'un hospital de Barcelona està emparada en la llei d'objecció de consciència ja que no troba correcte participar en el que ella considera un delicte, ja que és l'avortament per ella és la privació d'una vida, com ella va declarar en la seva entrevista "
¿Bajo que precepto se penaliza el acto de quitarle la vida a otra persona?, pues bajo el mismo precepto me asiento para no realizar dicha práctica". Eulalia Vesiana Huertas, psicòloga i monja va declarar en la seva entrevista: “Estem entrant en un moment que cada cop més és l’Estat qui mana i qui té el bé i el mal. Una altra de les coses que veig és que l’avortament en aquests moments s’està convertint en un anticonceptiu.” Que reforça la idea que Jordi M.G. també va exposar en la seva entrevista: “Cada cop la societat està perdent més els valors per coses que abans eren importants.” Duran i Lleida president d’Unió Democràtica de Catalunya va escriure en el seu blog: “Doncs, el que fa la proposta del govern és deixar sense cap protecció penal la vida del “nasciturus” fins, de fet, la setmana 22.”, declarant en el seu escrit el seu clar posicionament en contra d’aquesta reforma que es vol dur a terme. No només hem trobat gent religiosa en contra d’aquesta pràctica i d’aquesta reforma que és vol fer. Podem dir que tot i que molta gent de la que està en contra té unes creençes també en trobem de persones que consideren que aquesta reforma no és necesaria socialmente, que l’únic que crearà serà normalitzar encara més el tema de l’avortament.
Després d’haver realitzat aquest bloc i d’haver parlat amb persones dels dos sectors, tant els que hi estan a favor com els que hi estan en contra, el que ens ha quedat molt clar és que una reforma tant polèmica com aquesta no només la poden decidir els polítics, sinó que s’hauria de fer un referèndum a
nivell nacional. Des d’aquest bloc creiem que és necessari aquest referèndum, sobretot després de què el partit que ha realitzat aquesta proposta no ho anunciés en el seu programa electoral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario